Εγκαινιάστηκε νέος Τομέας ΕΚΑΒ στο Μουζάκι

EΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2021 15:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μια σημαντική είδηση για την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας επιφύλασσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος παρέστη στα επίσημα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος «Τομέα Ε.Κ.Α.Β. 5» που πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 15/11/2021, στις Εργατικές Κατοικίες Μουζακίου.


Απαντώντας στο αίτημα του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη για περαιτέρω ενίσχυση του τοπικού τομέα με ένα ασθενοφόρο και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό προκειμένου να καλύπτονται σε μεγαλύτερο βαθμό, επί 24ώρου βάσεως, οι πολύ αυξημένες ανάγκες ιδιαίτερα στα πολλά δυσπρόσιτα χωριά, ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε πως έχει ήδη καταθέσει τη θετική εισήγησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αναμένει την υλοποίηση το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την τελετή των εγκαινίων, παρά τη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα καθώς ήταν διάχυτη η ικανοποίηση για τη λειτουργία της νέας πολύ σημαντικής δομής προσφερόμενων υπηρεσιών άμεσης περίθαλψης σε έκτακτη ανάγκη. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε κάθε επιτυχία «στο δύσκολο και συνάμα κρίσιμο ανθρωπιστικό έργο των διασωστών και του στελεχιακού δυναμικού του Ε.Κ.Α.Β.».
Το «παρών» έδωσαν ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, οι Υποδιοικητές κ. Ηλίας Τσιαούσης και κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλίας κ. Κώστας Σταμνάς, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Τρικάλων και εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστας Γρηγορίου,ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κ. Βασιλική Τζούνα,αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί εκπρόσωποι αρχών και πολίτες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ κ. Θ. ΣΤΑΘΗΣ
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δήμου και των κατοίκων του να λειτουργήσει στην πόλη νέος Τομέας ΕΚΑΒ εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό των εγκαινίων ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν τομέα που είναι σημαντικός για την κοινωνική αλληλεγγύη και κυρίως για την υγεία των δημοτών. Είχαμε ένα δίκαιο αίτημα, το μεταβιβάσαμε στον κ. Σταμνά και στον κ. Παπαευσταθίου και διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά ότι το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό. Δεν είναι μικρό πράγμα να γίνεται νέος Τομέας ΕΚΑΒ στο Μουζάκι».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. κ. Ν. ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Αμέσως μετά, στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ. Νίκος Παπαευσταθίου επισήμανε μεταξύ άλλων για τον νέο «Τομέα 5»: «… Το Ε.Κ.Α.Β. είναι μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και οποιοσδήποτε στη χώρα μας έχει την τύχη να βρίσκεται σε έδρα της αισθάνεται πιο ασφαλής. Στόχος είναι αυτή υπηρεσία να επεκταθεί ακόμα περισσότερο και προφανώς τα δέκα άτομα όπως πολύ σωστά αναφέρατε κ. Δήμαρχε για την περιοχή σας (που ουσιαστικά λειτουργούν καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, όλο τον χρόνο ένα ασθενοφόρο) δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, εφόσον προκύψουν π.χ. δύο παράλληλα έκτακτα περιστατικά σε διαφορετικά σημεία. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ, για να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε, να αυξήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να γίνονται περισσότερες βάρδιες και να αισθάνεστε ακόμη πιο ασφαλείς στον τόπο σας. Σε άριστη συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς έχουμε έναν και μόνο στόχο… Να κρατάμε ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό, το οποίο όμως, παρά τις ατέλειες και τις ελλείψεις του, κατάφερε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συνεχή κύματα.».

Ο  Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ
Τέλος, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, σε σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε πως οι διαδικασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ευελπιστώντας ότι σε έναν χρόνο περίπου θα λειτουργήσει στην πόλη: «Η συνεργασία μας με το Ε.Κ.Α.Β. είναι άριστη. Έχουμε ενισχύσει κι εμείς, ως Υ.Π.Ε., με τρία άτομα επικουρικό προσωπικό πληρώματα ασθενοφόρων, ώστε να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται για τον νέο Τομέα. Ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το υφιστάμενο Κέντρο Υγείας με τη βοήθεια του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θ. Στάθη που μας έχει παραχωρήσει προσωρινά τη Μαθητική Εστία. Πρόκειται δε να εγκαταστήσουμε και Ειδικό Ακτινολογικό Μηχάνημα με σημαντικές προδιαγραφές. Το κυριότερο βέβαια είναι πως βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Σε άμεση συνεργασία με το Δήμαρχο, την τοπική κοινωνία και τους Υποδιοικητές μου φτάσαμε πλέον σε ένα σημείο όπου μέσα σε έναν χρόνο περίπου να μπορέσει να λειτουργήσει η καινούργια δομή υγείας στην πόλη. Το έργο έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ, μετά από σχετικό νόμο του κράτους.»
 Να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς για τα εγκαίνια του νέου Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στον Νομό Καρδίτσας απέστειλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας και οι Βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass