Σύντομες ειδήσεις απο τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2021 15:30

Στα Τρίκαλα στελέχη του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής ‘Ενταξης
Επίσκεψη και στο Παράρτημα Ρομά στο Κηπάκι

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, τη λειτουργία του οποίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επισκέφθηκαν τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας.
Η συνάντηση εργασίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε αρχικά στο Παράρτημα Ρομά που βρίσκεται στο Κηπάκι, όπου παρουσιάστηκε το μηχανογραφικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους, ενώ συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Δομής.


Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση εργασίας και στην κεντρική δομή του Κέντρου Κοινότητας με το σύνολο των εργαζομένων, με πλήρη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα.
Τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους των δύο κοινωνικών δομών για τη δημιουργία της νέας διαδικτυακής πύλης, που αποτελεί ένα πολύτιμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαθέσιμο σε κάθε πολίτη-ωφελούμενο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο οποίος αναζητά έγκυρη πληροφόρηση για δομές και δράσεις κοινωνικής ένταξης σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα, κάθε ενδιαφερόμενος αποκτά τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις δράσεις του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου και να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις που διοργανώνει.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το θέμα της χαρτογράφησης, αλλά και της παρακολούθησης των δεικτών φτώχειας, με τη διεξαγωγή ειδικών μελετών, με απώτερο στόχο τη χάραξη κοινωνικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο.
Κοινός στόχος όλων, είναι η συνέχιση της άριστης συνεργασίας των δύο φορέων, προς όφελος των πολιτών που χρήζουν κοινωνικής στήριξης.
Να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ «Θεσσαλία 2014-2020» με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

 

«Πράσινο φως» για αναβάθμιση των υποδομών του λιμένος Βόλου
Δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Το «πράσινο φως» δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, για τη συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στην πρόταση με τίτλο «Συνδέοντας την Ευρώπη» που πρόκειται να υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για συγχρηματοδότηση έργων κοινού ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, θα υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση της μελέτης για το έργο «Αναβάθμιση υποδομής διασυνδεσιμότητας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του λιμένος Βόλου», που αφορά στο έργο coldironing - ηλεκτροδότηση πλοίων κατά την παραμονή τους στο λιμάνι του Βόλου, που αποτελεί υποχρέωση για όλους τους λιμένες, από το 2030 και μετά, καθώς και έργο για την προστασία του προσήνεμου μώλου.
Το αντικείμενο της πρότασης, στοχεύει στην αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής, στη διασύνδεση με την ενδοχώρα και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του λιμένος Βόλου, βελτιστοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.
Ο γενικός γραμματέας Λιμένων – Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος που υπογράφει το έγγραφο που απεστάλη στον ΟΛΒ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, εκτιμά ότι το έργο συνάδει με τους στρατηγικούς στόχους της αναφορικά με την περιβαλλοντική προστασία, τη διαχείριση και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των λιμένων. Η πρόταση, εκτός από το Υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζεται συνολικά από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή στην οποία και υποβάλλεται σύμφωνα με τα έντυπα της Ε.Ε. για προαξιολόγηση και τελική έγκρισή της από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Εφαρμογής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass