Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2022 15:25

Επανεκλογή Βασίλη Γιαγιάκου στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Σκοπός της νέας διοίκησης, όπως ανακοινώθηκε, είναι να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες για τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της Κίνας και τη διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.


Ειδικότερα για την περιοχή μας και αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Κινέζους έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως λόγω της μακραίωνης ιστορίας της, ο Βασίλης Γιαγιάκος στοχεύει σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς τα Μετέωρα.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη έργα οδοποιίας

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα οδοποίας στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν δύο γέφυρες στον οικισμό «Κουτσοδήμου» στο Κρυονέρι, οι οποίες είχαν καταστραφεί από τον κυκλώνα «Ιανός». Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαταστάθηκε η επικοινωνία του οικισμού με την κοινότητα και λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της πρόσβασης των κτηνοτρόφων. Επίσης:
- Ολοκληρώθηκε η συντήρηση αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης και Πλαστήρα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 48.000 ευρώ. Ειδικότερα, παρεμβάσεις έγιναν στην αμπελουργική ζώνη (Μοσχάτου – Μεσενικόλα–Μορφοβουνίου), στον παραλίμνιο Μεσενικόλα. Επίσης, με μηχανήματα του Δήμου καθαρίστηκαν κλειστοί δρόμοι 15ετίας, όπως στον Άγ. Γεώργιο Μορφοβουνίου, αλλά και στο Μοσχάτο και το Λαμπερό. Ομοίως συντηρήσεις έγιναν στο αγροτικό δίκτυο της Νεβρόπολης, από Κρυονέρι, Καλύβια Φυλακτής – Πεζούλας, Νεοχώρι.
- Παραιτήθηκε ο ανάδοχος του έργου βελτίωσης του δασικού δικτύου Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος είχε δώσει μεγάλη έκπτωση (-54%), διότι με τις νέες τιμές που ισχύουν στην αγορά των καυσίμων, το έργο κρίθηκε αδύνατο να εκτελεστεί. Ο Δήμος κάλεσε τον δεύτερο μειοδότη, για να αναλάβει το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 181.000 ευρώ.
- Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού του επαρχιακού δρόμου Φυλακτής – Πετρίλου, ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε καταστραφεί από τον «Ιανό». Ο δρόμος, πέραν της σύνδεσης των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα – Αργιθέας, είναι πολύτιμος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Meteora Wrestling Academy 2022

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Στα Τρίκαλα χτυπά η καρδιά της πάλης από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για τη διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα, ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Τρίκαλα και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι στο τιμόνι αυτής της διοργάνωσης. Στο πλευρό τους, όπως πάντα, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως συνδιοργανωτής μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων. Στηρίζουν ο Δήμος Μετεώρων, το Επιμελητήριο Τρικάλων και το Εργαστήριο Προπονητικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, παρέστησαν ο κ. Νίκος Τσιακάρας και ο κ. Γιάννης Τζίκας εκ της Οργανωτικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Φάλιας Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας, η εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων κ. Έφη Λεβέντη και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Προπονητικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεροδήμος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος Θεόδωρος. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Αχιλλέας Λέρας.
Η διοργάνωση ξεκίνησε με το Διεθνές Τουρνουά Πάλης, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων στις 2 και 3 Ιουλίου 2022. Συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, U17 (2005- 2006), U15 (2007-2008 - 2009), U13 (2010-2011) και U11 (2012-2013). Οι αγώνες ξεκινούσαν στις 13:00 το μεσημέρι.
Πρόκειται για την 4η κατά σειρά διοργάνωση μετά από διακοπή δύο ετών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν. Οι διοργανωτές θεωρούν πως «το φετινό εγχείρημα είναι πολύ σημαντικό, όπως η άρση του αθλητή μετά από μια πτώση, που απαιτεί μεγάλο ψυχικό σθένος και θέληση, που θα του δώσει ώθηση να συνεχίσει τον αγώνα».
Το τουρνουά συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές ομάδων από το εξωτερικό, όπως Μολδαβία, Σερβία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Εσθονία.
Ακολουθεί το Διεθνές Πρότυπο Καμπ Πάλης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους και ομοσπονδιακούς προπονητές. Οι επίσημοι προπονητές του καμπ είναι οι ολυμπιονίκες Αμιράν Καρντάνοφ στην ελευθέρα πάλη και Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στην ελληνορωμαϊκή πάλη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Καμπανάρη στην πάλη γυναικών.
Το Meteora Wrestling Academy πλαισιώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο τρίπτυχο αθλητισμός-πολιτισμός-τουρισμός, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού, με την ενεργή συμμετοχή των αθλητών σε αυτές τις εκδηλώσεις. Επιπλέον απώτερος στόχος αποτελεί η αλληλογνωριμία, ώστε να έρθουν κοντά στην τοπική κοινωνία και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα.

 

Στα Τρίκαλα τμήμα του ευρω-Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Υγεία

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Τμήμα του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Υγεία (Health Hub) θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στα Τρίκαλα. Ενισχύεται, με τον τρόπο αυτόν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, το ψηφιακό αποτύπωμα του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala Α.Ε. σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Οι εγκαταστάσεις του Gisemi Hub – Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala, θα είναι το κέντρο υποδοχής και ανάπτυξης προγραμμάτων από start ups επιχειρήσεις που εντάσσονται στον κόμβο Health Hub.
Ουσιαστικά οι νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις μετεγκαθίστανται στα Τρίκαλα και τα μέλη τους θα εργάζονται σε συγκεκριμένα προγράμματα που θα υλοποιεί το Health Hub για την υγεία, στην πόλη του Ασκληπιού.
Έτσι το Gisemi Hub θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σε ζητήματα υγείας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HEALTH HUB
Το Health Hub είναι ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τομέα της Υγείας και Φαρμάκων μέσω Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή του Κόμβου στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIHs).
Το Health Hub θα συνεργαστεί στενά:
1. Με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο συντόνισε την όλη διαδικασία για την ανάδειξη των Ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας μέσω της συμμετοχής τους στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας.
2. Με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος Τομέας να προχωρήσουν σε έναν αποτελεσματικό Ψηφιακό Μετασχηματισμό και η Ελλάδα να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
Περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Με εννέα ηλεκτροκίνητα οχήματα και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία τους, θα εξοπλιστεί ο Δήμος Παλαμά. Αυτό θα καταστεί εφικτό, καθώς μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, η οπoία πήρε ΑΔΑ:9ΦΔΛ46ΜΤΛ6-1ΧΚ και η οποία κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου στον Δήμο, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο με τίτλο «Ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας και της ενεργειακής εξοικονόμησης στον Δήμο Παλαμά».
Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.499.588,62 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να εκσυγχρονίσει τον στόλο των οχημάτων, να τον κάνει πιο λειτουργικό, πιο αποδοτικό και ασύγκριτα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Η πρόταση προσέγγισε με ρεαλισμό τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και η ένταξή της ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση πολύ σημαντικών στόχων, όπως η κάλυψη αναγκών του Δήμου, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.
Τα οχήματα που θα αποκτηθούν είναι:
Ένα ηλεκτροκίνητο επιβατικό όχημα 5 θέσεων.
Ένα ηλεκτροκίνητο Minibus 7 θέσεων.
Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου βαν με εξοπλισμό κινητού συνεργείου.
Ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό.
Ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό με πλυστικό μηχάνημα.
Ένα ηλεκτροκίνητο αναρροφητικό σάρωθρο.
Ένα ηλεκτροκίνητο χορτοκοπτικό.
Ένας ηλεκτροκίνητος καταστροφέας / εκχιονιστικό.
Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο 30 επιβατών.
Παράλληλα προβλέπεται η προμήθεια τεσσάρων συστημάτων επιτήρησης χώρων, με κάμερες ασφαλείας, όπως και η προμήθεια συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, που θα μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κόστος μέσω ενεργειακού συμψηφισμού.
Ως «ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο που οραματιζόμαστε για τον Δήμο Παλαμά» χαρακτήρισε την ένταξη του έργου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, είπε, από το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου για την κατάρτιση μιας άρτιας πρότασης, αλλά το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση και της δουλειάς που έγινε και της φιλοσοφίας μας για συνεχή αναζήτηση προοπτικών ανάπτυξης.
Η προμήθεια των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συνέχισε, όχι μόνο θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του στόλου του Δήμου, αλλά θα αλλάξει και επίπεδο στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε βασικούς τομείς. Ταυτόχρονα θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους για τον Δήμο, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι δημότες, κατέληξε ο δήμαρχος Παλαμά, θα διαπιστώσουν άμεσα τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει από τον Δήμο προγραμματισμός για να διεκδικούνται έργα και να εξασφαλίζονται χρηματοδοτήσεις, όπως και ετοιμότητα για να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass