Αλμα επιχειρηματικής εξωστρέφειας η «Thessaly Expo 2022»

Η ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2022 18:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ


«Η κυβέρνηση με ένα συνεκτικό ρεαλιστικό πλέγμα μέτρων, που καλύπτει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι λειτουργεί υπεύθυνα, ψύχραιμα και δυναμικά. Αποδεικνύει, ότι μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει γενναία και αποτελεσματικά, όσο μπορεί περισσότερο, τους πολίτες απέναντι σε θεομηνίες, αλλά και στο μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας, πανευρωπαϊκά, των τελευταίων πολλών δεκαετιών» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας εγκαινιάζοντας την Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας, «Thessaly Expo 2022».
Με τη συμμετοχή 100 θεσσαλικών επιχειρήσεων, η έκθεση που συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας αναδεικνύει τη βούληση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα προς την εξωστρέφεια και να προχωρήσει στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και νέους στόχους ανάπτυξης.
Την έκθεση εγκαινίασε απευθύνοντας χαιρετισμό ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης εκπέμπει συνέπεια, έχει συνέχεια και αποπνέει σταθερότητα». Ο υπουργός είπε ότι ζούμε μια «δύσκολη εξωγενή κρίση που επηρεάζει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών και σημαντικά οικογενειακούς και κρατικούς προϋπολογισμούς». Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει χτίσει «αναχώματα».
Σε αυτά τα στοιχεία ο κ. Σταϊκούρας συμπεριέλαβε τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη φέτος με ρυθμούς 5,3%, «ρυθμοί υψηλότεροι των εκτιμήσεων που είχαν γίνει πριν από λίγους μήνες». Για την ακρίβεια, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «φαίνεται να ζούμε με την ακρίβεια, σε όλη την Ευρώπη, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Έχουν επικαιροποιηθεί προς το δυσμενέστερο όλες οι ευρωπαϊκές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, δείχνοντας ότι θα έχουμε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και του χρόνου. Άρα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής».
Αναφορικά με τον «Ιανό»-πληκτο Νομό Καρδίτσας, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως μπορεί να υπήρξαν προβλήματα και καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, όμως μέχρι στιγμής έχει αποζημιωθεί το 90% των πληγέντων επιχειρήσεων, ενώ σε σύνολο 2.800 πλημμυροπαθών, καταβλήθηκαν οι αναλογούσες ενισχύσεις σε συνολικά 2.212 δικαιούχους.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μίλησε για τις μεγάλες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων και πολιτών του «Ιανού» με πολλά εκατομμύρια και συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα του Υπ. Δικαιοσύνης.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στον χαιρετισμό του επισήμανε πως «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» σημειώνοντας παράλληλα πως η περιφέρεια διέθεσε 713,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, τέλος, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των ΕΒΕ και ο δήμαρχος Καρδίτσας, ενώ προηγήθηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Ιεζεκιήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass