Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας χτυπάει η καρδιά του Συντονιστικού Οργάνου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 14:09

Μαραθώνιες είναι οι συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου που όρισε η κυβέρνηση για τη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που δημιούργησε στη Θεσσαλία, η κακοκαιρία Ντάνιελ.
Στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Υπουργείων συσκέπτονται διαρκώς και σε πλήρη συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθορίζοντας τα επόμενα βήματα. Επίσης σε τηλεδιάσκεψη ενημερώνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.
Στο Συντονιστικό συμμετέχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Συντονιστής της Διοίκησης Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας.
Ουσιαστικά, μετά την πρώτη πρωινή σύσκεψη τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου σε συνεργασία με αυτοδιοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη, εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία για την επιτόπια αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, ενώ αρκετές φορές χρειάζεται η παρέμβαση και άλλων συναδέλφων τους υπουργών, προκειμένου οι αποφάσεις τους να επιλύσουν γραφειοκρατικά ζητήματα που προκύπτουν διαρκώς. Το μεσημέρι γίνεται η επίσημη ενημέρωση των ΜΜΕ από κάθε υπουργό για το πού βρίσκεται η κατάσταση, ενώ αργά το βράδυ γίνεται η αποτίμηση της ημέρας.
Τέλος το Σαββατοκύριακο, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικά κλιμάκια θα εξορμήσουν σε όλη τη Θεσσαλία προκειμένου να συναντηθούν με πλημμυροπαθείς, αλλά και με όσους προσφέρουν στο πεδίο της μάχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass