Αντιδράσεις για τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ -ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 14:00

Την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, και σχετική δημοσιοποίηση εγγράφου, έκαναν γνωστή τη θέση τους, σύμφωνα με την οποία «η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας και η απορρόφηση της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και των ΤΟΕΒ προβληματίζει, καθώς η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ορθότερη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία μεριμνά για το όφελος των πολιτών της παρά από μια Ανώνυμη Εταιρεία η οποία μεριμνά για την αύξηση των κερδών της. Το νερό για τον κάμπο της Θεσσαλίας είναι η πηγή της ανάπτυξής του και της ευημερίας του. Η διαχείρισή του από μια Ανώνυμη Εταιρεία θα εγκλωβίσει όλους τους αγρότες σε αυξημένες τιμολογιακές πολιτικές».
Δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση οποιασδήποτε οργανικής μονάδας και σε οποιαδήποτε αλλαγή εργασιακής σχέσης ή προσπάθειας επηρεασμού της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επίσης δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας και στην απορρόφηση από αυτήν της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ τη στιγμή που η βασική αρμοδιότητα της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εποπτεία της λειτουργίας των ΟΕΒ.
Με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων προτείνουν τα εξής:
«Η Διεύθυνση Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ να αναβαθμιστεί και να αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Να συζητηθεί άμεσα η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής συνεργασίας και παράλληλης συντόμευσης των διαδικασιών που συνεπάγονται την κατανάλωση εργατοωρών σε ήσσονος σημασίας αρμοδιότητες. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει χρόνος πραγματικών ελέγχων και συντονισμού των εμπλεκομένων που είναι και η ουσία της διαχείρισης.
Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο με δικαιοδοσία άμεσης δράσης σε έκτακτες καταστάσεις. Το όργανο αυτό να εποπτεύεται άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αν είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου φορέα, να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με προσωποπαγείς θέσεις για τους εργαζομένους που θα αποσπαστούν σε αυτόν. Επίσης, οι αποσπάσεις θα πρέπει να είναι οικειοθελείς και όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να αποσπαστούν στον νέο Οργανισμό, να μετακινηθούν σε υπηρεσίες της ήδη υποστελεχωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Προτείνουμε ο τεχνικός σύμβουλος που θα καταγράψει τα δίκτυα και τα βασικά αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν, να καταθέσει τη μελέτη του στη Διεύθυνση Υδροοικονομίας και ΟΕΒ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι στην Ανώνυμη Εταιρεία που πρόκειται να συσταθεί». Τέλος, ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματά τους.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος των Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πέτρος Σκάμπουρας, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Μάρκου, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας κ. Νίκη Καλλιώρα και η πρόεδρος των υπαλλήλων της ΠΕ Τρικάλων κ. Σοφία Βενέτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass