Θεσσαλία-Γαλλία συμμαχία...

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2024 15:30

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Η κα. Laurence Auer συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λυκ Λαβό και επισκέπτεται τη Θεσσαλία για τρίτη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γαλλίδα πρέσβειρα τόνισε στον κ. Κουρέτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Γαλλίας για τη Θεσσαλία και την πρόθεση της ίδιας αλλά και της χώρας της να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε μάλιστα να αναζητηθούν στο άμεσο διάστημα διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους ειδικούς σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε λεπτομερώς τη Γαλλίδα πρέσβειρα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Περιφέρεια, τόσο για τα έργα προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών, όσο και για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να υπάρξει μια κοινή εκδήλωση στη Θεσσαλία ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές spinoff εταιρείες (από πανεπιστήμια των δύο χωρών) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, ώστε να ενισχυθεί η αντίληψη της σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις στον κόσμο της Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν spinoff εταιρείες από ελληνικά και γαλλικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και κοινές δράσεις των δύο πλευρών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.
Η κα. Auer δεσμεύτηκε να επανέλθει στη Θεσσαλία, καθώς επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία θωράκισης της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές, αλλά και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass