Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Σκιάθο

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 15:43

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στα νησιά των Β. Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Β. Ελλάδα»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 στην Σκιάθο και στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

            Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα υλοποιείται στα πλαίσια της πάγιας απόφασης του Δ.Σ. να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέσσερις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τέσσερις ημερίδες , σε διαφορετικούς δήμους της περιφέρειας. Με αυτόν τον τρόπο η ΠΕΔ Θεσσαλίας αποκεντρώνει τις δραστηριότητες της σε όλο το γεωγραφικό χώρο της περιφέρειας , έρχεται σε επαφή με όλα τα δημοτικά συμβούλια και δημιουργεί την κατάλληλη όσμωση ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα της κάθε περιοχής. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διοικητικά συμβούλια και ημερίδες στο Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα, στο Δήμο Καλαμπάκας και στο Δήμο Αγιάς. Στόχος της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε βάθος χρόνου είναι, να επισκεφθεί με τον ίδιο τρόπο όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και σε συνεργασία με όλα τα Δημοτικά Συμβούλια να αναδείξει τις σημαντικότερες προοπτικές και τα προβλήματά τους.

            Η ημερίδα στη Σκιάθο στοχεύει στη φέρουσα ικανότητα των νησιών των Β. Σποράδων, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκιάθου και στην εξειδίκευση επιστημονικών στοιχείων ώστε να συμβάλλει στην κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και μέσα από συνέργειες να συμβάλλουν στην Τοπική Ανάπτυξη. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκιάθου είναι μια σημαντική προοπτική και πρόθεση της ΠΕΔΘ. είναι να την αναδείξει πολιτικά και οικονομικά σε όλα τα επίπεδα». Είναι βέβαιο ότι οι εισηγητές της ημερίδας – Μπουτάρης Γιάννης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Οικονόμου Δημήτρης Καθηγητής Πολεοδομίας – Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σώκλης Γεώργιος Διδάκτωρ Οικονομολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΤΕΠ , εγγυώνται την επιτυχή έκβαση της ημερίδας και διασφαλίζουν την εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων.

Στις 25.09.2015 στον ίδιο χώρο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε κοινή συνεδρίαση με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκιάθου , κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass