ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ

Σύσκεψη ΚΣΟΠΠ για αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό χειμερινής περιόδου

* Την ΕΝΠΕ εκπροσώπησε ο Χρ. Καλομπάτσιος

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2013 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:30
Με αντικείμενο την «Ετοιμότητα φορέων που εμπλέκονται στην από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό χειμερινής περιόδου 2013 – 2014» συνεδρίασε χθες το πρωί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των κίνδυνων από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό που καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα.
Η θέση των Περιφερειών, όπως εκφράστηκε από τον κ. Σγουρό είναι ότι οι 13 Περιφέρειες της χώρας παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού ειδικά στο κρίσιμο τομέα των χειριστών μηχανημάτων είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα. Σημείωσε επίσης ότι παρότι οι Περιφέρειες δεν έχουν πάρει από την Κυβέρνηση τους πόρους που θα έπρεπε για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και την Πολιτική Προστασία, εντούτοις καλούνται να κάνουν ό,τι χρειάζεται, ώστε τις δύσκολες μέρες να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και κυρίως να μην υπάρξουν γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ο κ. Χ. Καλομπάτσιος ο οποίος εκπροσώπησε την Ένωση Περιφερειών ως εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι υπηρεσίες των Περιφερειών συντονίζονται σε διαρκή βάση με τους Δήμους, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο, ώστε με σωστό προγραμματισμό και κυρίως πρόληψη να παρέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί. Επίσης έθεσε το ζήτημα ότι σε πολλές Περιφέρειες, εκτός από το οικονομικό πρόβλημα οι περιφερειάρχες αγωνίζονται να δώσουν λύση και στις ελλείψεις χειριστών των μηχανημάτων, που χρησιμοποιούνται για τον αποχιονισμό. Τόνισε παράλληλα τη σημαντική υποστήριξη ενός δικτύου εθελοντών που βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει όταν χρειαστεί.
Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, εκπρόσωποι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Περιφερειών ΕΝ.ΠΕ., της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Ε., της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, της Ειδικής Γραμματείας Δασών, της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., του Ο.Σ.Ε. Α.Ε., του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και των παραχωρησιούχων εταιριών των αυτοκινητοδρόμων «Εγνατία Οδός», «Αττικές Διαδρομές», « Ολυμπία Οδός Λειτουργία», «Μορέας», «Νέα Οδός/Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας» και « Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass