ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Νέα αερολέσχη στην Κεντρική Ελλάδα

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:21
Η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας διαθέτει δύο στρατιωτικά αεροδρόμια, σε Λάρισα και Νέα Αγχίαλο (το ένα είναι και πολιτικό), ένα πολιτικό στη Σκιάθο και δύο πεδία προσγείωσης, ένα στην Τερψιθέα και ένα στον Παλαμά Καρδίτσας. Σε ένα τέτοιο αεροπορικό περιβάλλον, με αυτές τις υποδομές, για τους λάτρεις της αεροπορικής ιδέας, αυτό λέγεται «παράδεισος». Σε αυτόν τον «παράδεισο» λοιπόν, ξεπήδησε ένα νέο σωματείο αεραθλητισμού, η Αερολέσχη Κεντρικής Ελλάδος «Όλυμπος», με έδρα τη Λάρισα.
«Δεν θα είμαστε μια παλιομοδίτικη λέσχη» τονίζει ο εκ των ιδρυτικών μελών κ. Ανδρέας Μάρκου, θα είναι μια αερολέσχη νέας μορφής, έχει και πολλούς ενεργούς πιλότους, επαγγελματίες αλλά και παλιούς ερασιτέχνες, με μεγάλη εμπειρία. Επιδίωξη είναι και η διατήρηση της αεροπορικής ιδέας ζωντανής στην Κεντρική Ελλάδα, που θα συμβάλλει και στην πολιτική προστασία, μια προστασία όχι ερασιτεχνική, αλλά επαγγελματική. Σκοποί του σωματείου είναι: Να καταστήσει γνωστή με κάθε μέσο τη σπουδαιότητα του αεραθλητισμού, με σκοπό τη δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και της διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος, ιδίως προς τη νεολαία. Να κατευθύνει τα νέα και άπειρα μέλη και τους αθλητές του στην ασφαλή πτήση οιουδήποτε αεραθλητικού μέσου, τόσο από τη θεωρητική πλευρά όσο και από την πλευρά της εφαρμογής. Να συμβάλλει διά των μελών και αθλητών του, από κοινού μετά της πολιτείας, στην προστασία του εθνικού πλούτου, της ανθρώπινης ζωής, της εθνικής κληρονομιάς, τη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κ.λπ. Να κινήσει το ενδιαφέρον των αρμοδίων προϊσταμένων αρχών να υποστηρίξουν το σωματείο «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» για την επίτευξη των σκοπών του, με την παροχή ηθικής ή και υλικής βοήθειας. Να αναπτύξει την επικοινωνία και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών και των αθλητών του σωματείου «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» με κάθε πρόσφορο τρόπο που οδηγεί στην κοινωνική, επαγγελματική, ηθική και υλική αλληλεγγύη. Να συνάψει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τα άλλα ελληνικά και ξένα αεραθλητικά σωματεία, καθώς και άλλους παιδαγωγικούς, μορφωτικούς και πνευματικούς συλλόγους. Να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, οικονομική, πνευματική, και μορφωτική ζωή της χώρας. Να υποστηρίζει τους σκοπούς της ΕΛ.Α.Ο. Να καταστήσει γνωστή στα μέλη και αθλητές του τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης με οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού και ιδίως των αθλημάτων που υπάγονται στον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τα αεραθλήματα που καλλιεργούνται από το σωματείο, είναι τα εξής: Ανεμοπορία, Αεροπορία (γενική αεροπορία ελαφρών, υπερελαφρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων). Αερομοντελισμός. Αλεξιπτωτισμός. Τουριστική αεροπορία Αεροτεχνική. Αεραθλητισμός γενικά. Είναι όμως δυνατόν στο μέλλον να καλλιεργηθούν και άλλα αεραθλήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (FAI). Να δραστηριοποιείται στον τομέα πολιτικής προστασίας και ειδικότερα στην ενίσχυση των δράσεων που αφορούν στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και με την ενίσχυση εθελοντικής επιτήρησης από αέρος, με ιπτάμενα μέσα, ιδιοκτησίας ή μη της Αερολέσχης για τον εντοπισμό και την πρόληψη οποιουδήποτε είδους φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών. Να ιδρύσει και λειτουργήσει σχολή χειριστών γενικής αεροπορίας, υπερελαφρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Να κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει πεδίο προσγείωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
ΤΟ «ΤΣΕΣΝΑ»
Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και για την αξιοποίηση του αεροσκάφους «Τσέσνα» τύπου 172M, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, «κληρονομιά» της πρώην ΤΕΔΚ Λάρισας, που αγοράστηκε το 2008, μεταχειρισμένο, αντί 64.000 ευρώ. Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες να πωληθεί. Τρεις διαγωνισμοί αποδείχθηκαν ήδη άγονοι και μάλλον είναι ευκαιρία, να ξαναπετάξει το αεροπλάνο. Αν επισκευαστεί, με έξοδα της ΠΕΔ ή άλλου φορέα, θα μπορεί να ξαναπετάξει. Από εκείνη τη στιγμή, με έξοδα της αερολέσχης και των χειριστών της, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτική προστασία και όχι μόνο το καλοκαίρι. Αρκεί να γίνει ξανά πλόιμο το αεροσκάφος. Μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πάντως, η νέα αερολέσχη, έτσι κι αλλιώς και με δικά της μέσα, στο προσεχές μέλλον, θα δίνει σταθερά το «παρών» στην πολιτική προστασία.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass