«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Τα φρούτα μένουν στα ψυγεία και στα δέντρα!

* «Χειρόφρενο» τράβηξαν μεταφορικές εταιρίες, στροφή και των Ελλήνων καταναλωτών στα μη νωπά προϊόντα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 8:06
Δεν φεύγουν ροδάκινα για το εξωτερικό. Αλλά και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ οι πωλήσεις των φρούτων έχουν μειωθεί Δεν φεύγουν ροδάκινα για το εξωτερικό. Αλλά και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ οι πωλήσεις των φρούτων έχουν μειωθεί

 

Ακυρώσεις μεταφορών και προϊόντα που παραμένουν στα ψυγεία είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των εξαγωγών φρούτων τις τελευταίες ημέρες.

Η μη ύπαρξη φορτίου επιστροφής για τις μεταφορές τραβά το «χειρόφρενο» στα φορτηγά, ενώ ταυτόχρονα η έλλειψη ρευστότητας καθώς και η υφιστάμενη νομοθεσία που δεν επιτρέπει συναλλαγή άνω των 500 ευρώ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις μεταφορές προϊόντων εντός και εκτός συνόρων.

«Ροδάκινα, νεκταρίνια μένουν στα ψυγεία ή κρεμασμένα στα δέντρα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Θανάσης Χαλούλης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των εξαγωγών. Οι επιχειρηματίες του χώρου υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, έχουν «παγώσει» όλες οι εξαγωγές ειδικά από την περιοχή του Τυρνάβου που εξάγουν φρούτα σε Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Κύπρο. «Γίνονται μικρές κινήσεις κυρίως από εταιρίες που έχουν φορτηγά στην Ελλάδα», προσθέτει ο διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Στέλιος Χατζής.

Οι μεταφορές φρούτων έχουν περιοριστεί για την ώρα μόνο στην ελληνική αγορά και κυρίως σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της Αττικής και της Κρήτης, καταγράφοντας όμως κι εκεί πτώση. «Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα οι μεταφορές στην εσωτερική αγορά σε ροδάκινα και νεκταρίνια κατέγραψαν μείωση που φθάνει μέχρι και το 50%», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου για να συμπληρώσει ο κ. Χατζής ότι «αυτό οφείλεται στη στροφή των καταναλωτών σε μη νωπά προϊόντα».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος ο Θανάσης Χαλούλης υποστήριξε ότι «μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις μεταφορές. Το δημοψήφισμα έγινε σε κακό χρονικό διάστημα, η παρούσα πολιτική κατάσταση έχει ήδη αντίκτυπο στον τουρισμό αλλά και στα γεωργικά προϊόντα που εξάγει η χώρα» και ζήτησε από τους παραγωγούς «παρά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, να μην πανικοβάλλονται. Ας περιμένουμε τις εξελίξεις από τη Δευτέρα».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass