Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Αλλαγή ρότας στο προσφυγικό

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 1:16

ΑΓΚΥΡΑ

Η Γερμανία επιθυμεί να δώσει το 10% του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας, Γκερτ Μίλερ, είπε ότι οι μηχανισμοί της ΕΕ για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν αρκούν και πρότεινε τον διορισμό ειδικού επιτρόπου, αρμόδιου για τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για το Προσφυγικό, καθώς και για την αντιμετώπιση άλλων παγκόσμιων ανθρωπιστικών προκλήσεων.
«Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό με νέα εργαλεία και η πρότασή μου σχετικά με την προσφυγική κρίση είναι να μετατοπιστεί το 10% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, προκειμένου να δοθεί απάντηση στην κρίση» είπε ο Μίλερ, μιλώντας στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Η πρόταση του Μίλερ έρχεται εν μέσω επικρίσεων που έχει δεχτεί η ΕΕ για τη διαχείριση του Προσφυγικού.
Πέρυσι τον Απρίλιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες υποσχέθηκαν να στοχεύσουν τα δίκτυα των Λίβυων ακτιβιστών, επιχείρηση που ξεκίνησε τελικά τον Σεπτέμβριο.
Τον Σεπτέμβριο, τα κράτη - μέλη της ΕΕ υποσχέθηκαν να ανακατανείμουν 120.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, υπόσχεση που επανέλαβαν τον Μάρτιο. Λιγότερο από το 1% αυτού του αριθμού έχει μετακινηθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Τον Ιανουάριο, ευρωπαίοι και δυτικοί ηγέτες υποσχέθηκαν να στείλουν δισεκατομμύρια δολάρια σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου διαμένουν πρόσφυγες. Όπως αναφέρει ο Guardian, μόνο το ένα έκτο των χρημάτων αυτών έχει δοθεί.
Ο γερμανός υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Δεν μπορούμε απλά να πηγαίνουμε από τη μία Σύνοδο στην άλλη, δίνοντας υποσχέσεις που δεν τηρούμε».
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Περίπου 550 πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης συνελήφθησαν χθες, ανακοίνωσε η λιβυκή ακτοφυλακή κατά τη δεύτερη επιχείρηση αναχαίτισης αυτοσχέδιων σκαφών που πραγματοποιεί σε δύο ημέρες.
«Η ακτοφυλακή της δυτικής Λιβύης που περιπολούσε στη ζώνη του διυλιστηρίου της Ζαουίγια [45 χλμ δυτικά της Τρίπολης] αναχαίτισε τέσσερα φουσκωτά σκάφη που μετέφεραν περίπου 550 παράνομους μετανάστες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιβυκού ναυτικού Αγιούμπ Κάσεμ.
Οι μετανάστες «προέρχονται από πολλές χώρες της Αφρικής» ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ανάμεσά τους βρίσκονται 30 γυναίκες, εκ των οποίων οι οκτώ είναι έγκυες, και τρία παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass