ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 0:55

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δεν το βάζει κάτω το προσκείμενο στο κομουνιστικό κόμμα συνδικάτο CGT παρά τη μη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των άλλων λεγόμενων «ρεφορμιστικών συνδικάτων» όπως το CFDT. Μετά τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια, το CGT καλεί σε απεργία τους εργαζόμενους στους πυρηνικούς σταθμούς. Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να είναι η μεγάλη μέρα, αφού τότε θα φανεί το εύρος της συμμετοχής στην απεργία, που θα καθορίσει και το εάν θα υπάρξουν μειώσεις στα ηλεκτρικά φορτία και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Πάντως σε διάφορες γειτονιές της Νάντης στα βόρεια της χώρας, αλλά και στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στη Μασσαλία στο γαλλικό νότο, σημειώθηκαν ήδη χθες οι πρώτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ AIR FRANCE;

Παράλληλα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Παρίσι βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Nogent sur Seine, με δύο αντιδραστήρες εκ των οποίων ο ένας είχε σταματήσει για τεχνικούς λόγους. Το συνδικάτο CGT απειλεί τώρα να μην τον επαναλειτουργήσει αλλά και να μειώσει την τάση στον άλλο αντιδραστήρα. Εάν τελικά το κάνει, τα πράγματα αναμένονται δύσκολα για τη γαλλική πρωτεύουσα.

Και ενώ συνεχίζονται οι δυσκολίες στα πρατήρια βενζίνης, ούτε οι σιδηροδρομικοί κατεβάζουν τα όπλα κατά του εργασιακού νόμου. Συνεχίζουν τις απεργίες ανά διήμερο όπως χθες και σήμερα, ενώ από τον Ιούνιο δηλώνουν ότι θα πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις με καθημερινές απεργίες.

Στην Air France η κατάσταση είναι επίσης απειλητική, καθώς οι πιλότοι αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε 6ήμερη απεργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass