Προεδρικές εκλογές διεξάγονται στην Γκαμπόν

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2016 17:39

Οι πολίτες της Γκαμπόν ψηφίζουν σήμερα για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμετρώνται ο απερχόμενος 57χρονος πρόεδρος Αλί Μπονγκό Οντίμπα και ο βασικός του αντίπαλος, ο 73χρονος Ζαν Πινγκ, πρώην στέλεχος του καθεστώτος που υποστηρίζει ότι θα θέσει τέρμα στη δυναστεία που κυβερνά τη χώρα εδώ και 50 χρόνια.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν λίγο πριν από τις 08.00 τοπική ώρα στη Λιμπρβίλ και η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή. Συνολικά 628.000 ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο τους πρόεδρο. Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18.00.

Δεκάδες παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Αφρικανικής Ενωσης έχουν σταλεί σε όλη τη χώρα για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη μικρή αυτή χώρα της κεντρικής Αφρικής που εξαρτάται από τα έσοδα του πετρελαίου και πλήττεται από την πτώση των τιμών του αργού. Το ένα τρίτο των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων ζει μέσα στη φτώχεια παρά τον δασικό και μεταλλευτικό πλούτο της χώρας.

Ο 57χρονος Οντίμπα που εξελέγη το 2009 μετά τον θάνατο του πατέρα του Ομάρ που έμεινε 41 χρόνια στην εξουσία, αντιμετωπίζει 9 υποψήφιους, μεταξύ τους ο πρώην επικεφαλής της Αφρικανικής Ενωσης Ζαν Πινγκ, ο οποίος διετέλεσε επανειλημμένα υπουργός επί προεδρίας του πατέρα Μπονγκό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass