ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ Ο –ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΔΡΑΣΤΗΣ *ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 7:29

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.


Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το πρακτορείο AMAQ, επικαλούμενο "πηγή ασφαλείας".
Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από σφαίρες.
Πρόκειται για τον Χάλιντ Μασούντ, 52 ετών, ο οποίος είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία. Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές. «Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση. «Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».
Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.
Σύμφωνα με την αστυνομία η πρώτη του καταδίκη ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για φθορά ξένης περιουσίας και η τελευταία του ήταν τον Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού. Συνολικά μέχρι στιγμής η αστυνομία του Λονδίνου έχει προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις, τριών γυναικών και πέντε ανδρών. Και οι οκτώ συνελήφθησαν με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών πράξεων.
ΜΕΙ: ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε στους 40, οι 29 εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο. Επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου συνομίλησε με θύματα της προχθεσινής επίθεσης κοντά στο κοινοβούλιο. Μιλώντας χθες ενώπιον της βουλής η Μέι δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ελαφρά τραυματίες δυο Ελληνες

Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Όπως είπε στην ομιλία της η κ. Μέι, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός. Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους. «Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» δήλωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Επίσης, εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass