To ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους Κόπτες

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 16:54

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την προχθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

«Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Νωρίτερα χθες ο αιγυπτιακός στρατός γνωστοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των πολεμικών αεροσκαφών της Αιγύπτου εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, ως αντίποινα για την επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών στην Αίγυπτο, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στρατόπεδα εξτρεμιστών στη Λιβύη αφού επιβεβαίωσε ότι μαχητές που προέρχονται από αυτά τα στρατόπεδα εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον των χριστιανών κοπτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass