Το μονόπετρο…

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 19:10

Αγοράστηκε σε ένα παλιατζίδικο ως φο μπιζού αντί ενός ασήμαντου ποσού. Ωστόσο, το μονόπετρο με το διαμάντι των 26 καρατίων, θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στις 7 Ιουνίου στο Λονδίνο σε τιμή μεταξύ 250.000 και 350.000 στερλινών (έως 450.000 ευρώ).

Δηλαδή σε τιμή έως 35 φορές υψηλότερη από αυτήν της αγοράς αυτού του κομψού δακτυλιδιού με τη λευκή πέτρα σε σχήμα μαξιλαριού, το οποίο φορούσε η ιδιοκτήτριά του "για να πάει για ψώνια, στην καθημερινή της ζωή επί τρεις δεκαετίες, αγνοώντας παντελώς τον θησαυρό που είχε στο δάκτυλο", δήλωσε η Τζέσικα Γουίνταμ, υπεύθυνη του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών. "Κανείς δεν είχε ιδέα για την πραγματική του αξία", πρόσθεσε, ίσως λόγω της σχετικής του λάμψης που "μπορούσε να ξεγελά και να δίνει την εντύπωση ότι η πέτρα δεν ήταν αληθινή". Το κόσμημα πιθανόν χρονολογείται στον 19ο αιώνα, εποχή κατά την οποία οι τεχνίτες κοπής διαμαντιών έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στο μέγεθος παρά στη λάμψη της πολύτιμης πέτρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass