ΧΑΒΑΗ :

Φονική πυρκαγιά σε κτίριο 36 ορόφων

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 18:25

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά, που ξέσπασε σε πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της αμερικανικής Πολιτείας της Χαβάης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 26ο όροφο του κτηρίου διαμερισμάτων Marco Polo, στη λεωφόρο Καπιολάνι της Χονολουλού, περί τις 14:15 την Παρασκευή (03:15 χθες ώρα Ελλάδας) πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHON2.

«Έγινε αναφορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται σε πολλούς ορόφους όπου εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι (...) όλοι θα βγουν ασφαλείς» δήλωσε ο πυραγός Ντέιβιντ Τζένκινς.

Νωρίτερα, η τοπική εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα διαμερίσματά τους.

Ερευνητές της πυροσβεστικής προσπαθούν να εξακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς, πρόσθεσε ο Τζένκινς.

«Υπήρξαν αναφορές για συντρίμμια που έπεσαν από τον όροφο που έπιασε φωτιά, προκαλώντας δευτερεύουσες εστίες σε άλλα τμήματα του κτιρίου, κάτω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου. Το αντιμετωπίζουμε επίσης» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στο κτηριο υπάρχουν 568 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα ενώ το κτίριο έχει επίσης χώρους στάθμευσης σε επτά επίπεδα.

Όλη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της λεωφόρου μπροστά στο κτίριο, αποκλείστηκε. Επιτόπου βρίσκονται τουλάχιστον 60 πυροσβέστες.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την 14η Ιουνίου, όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Πύργου Γκρένφελ, μιας πολυκατοικίας 24 ορόφων στο Λονδίνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass