Ενταση και διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 16:07

ΑΜΑΝ  
Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμάν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


 Στην πρωτεύουσα η διαδήλωση, που οργανώθηκε από ισλαμικά κινήματα και κόμματα της αριστεράς, ξεκίνησε από το Μεγάλο Τέμενος Αλ Χουσεϊνί. «Με την ψυχή και το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα, Αλ Άκσα», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε μεταξύ των συγκεντρωμένων. «Είμαστε οι φύλακες του Αλ Άκσα» και «Θα πάμε εκατομμύρια μάρτυρες στο Αλ Άκσα» επαναλάμβανε επίσης το πλήθος.
 Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν και ποδοπάτησαν μια ισραηλινή σημαία.
 «Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας στην Ιερουσαλήμ, η ημέρα της απελευθέρωσης πλησιάζει» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμάμ Σαΐντ, πρώην στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ιορδανία.
 Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Ζάρκα, στο Σαλτ, στο Ιρμπίντ, στο Καράκ, στην Τουφέιλα και στο Μάαν.
 Νωρίτερα χθες ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αφού οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών στους Παλαιστίνιους κάτω των 50 ετών.
 Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνομίλησαν τηλεφωνικά και κάλεσαν τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν άμεσα την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Άκσα.
ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ
Εν τω μεταξύ δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το Yπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη.
Ένας δεύτερος δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο ενός άλλου Παλαιστίνιου, που χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε μια άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όμως οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass