ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΜ

Τρέχουν να αγοράσουν καταφύγια

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 16:18

TOKIO
Τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην ανατολική Ασία έχουν προκαλέσει πανικό σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ιαπωνίας, που διατρέχει μαζί με τη Νότια Κορέα τον μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχθεί πυραυλική επίθεση από την Πιονγιάνγκ.


Άλλωστε οι περισσότεροι από τους πυραύλους που δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα το καθεστώς καταλήγουν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ζήτηση καταφυγίων είναι τόσο μεγάλη που οι εγχώριες κατασκευάστριες εταιρείες δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες και έχουν φτιάξει μακρές λίστες αναμονής, ενώ οι πωλήσεις ιονιστών και συσκευών φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εν μέσω φόβων για μια επίθεση με χημικά όπλα.
Ακόμη και αλλοδαπές εταιρείες που κατασκευάζουν καταφύγια έχουν κατακλυστεί με αιτήματα από την Ιαπωνία. Μια αμερικανική φίρμα που εδρεύει στο Τέξας είδε τις παραγγελίες της να διπλασιάζονται τις τελευταίες εβδομάδες – περίπου το 80% εξ’ αυτών προέρχονταν από την Ιαπωνία.
Τα καταφύγια στοιχίζουν κατά μέσο όρο αρκετές χιλιάδες δολάρια, αλλά η τιμή των μεγάλων μπορεί να ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο.
Η αμερικανική εταιρεία Rising S Bunkers με έδρα στο Τέξας κατασκευάζει καταφύγια που παρέχουν, όπως λέει, προστασία από πυρηνικές επιθέσεις
Η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί τον κίνδυνο μιας πυραυλικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα υπαρκτό, εξ ου και τα τηλεοπτικά μηνύματα προς τον πληθυσμό να αναζητήσει καταφύγιο σε γερά κτίρια σε μια τέτοια περίπτωση.
Οι αρχές αρκετών πόλεων και κωμοπόλεων ξεκίνησαν μάλιστα ασκήσεις για τον τρόπο αντίδρασης των αμάχων σε περίπτωση επίθεσης, όπως στην πόλη Σακάτα.
Ενώ ανέπτυξαν συστοιχίες αεράμυνας στο κέντρο του Τόκυο. Φωτογραφίες δείχνουν κινητές μονάδες Patriot στον περίβολο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Ειδικοί εκτιμούν ότι ένας βορειοκορεατικός πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ιαπωνία δέκα λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass