ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

«Δεν φοβόμαστε» φώναξαν χιλιάδες πολίτες

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 16:03

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Σοκαρισμένους αλλά και αποφασισμένους να μην αφήσουν την τρομοκρατία να επηρεάσει την ζωή τους, εμφανίστηκαν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, βροντοφωνάζοντας στην ειδική τελετή μνήμης «δεν φοβόμαστε».


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και τήρησαν ενός λεπτού σιγή παρουσία του βασιλιά και των κύριων αρχών της Ισπανίας. Μετά του ενός λεπτού οι κάτοικοι της Βαρκελώνης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) φώναξαν δέκα φορές «No tinc por, no tinc por» («δεν φοβόμαστε» στα καταλανικά).
Στην τελετή μνήμης συμμετείχε και ο βασιλιάς Φελίππε ο 6ος, ο οποίος έφθασε το πρωί μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν.
Ας σημειωθεί πως στη Μαδρίτη έχουν πραγματοποιηθεί οι πιο αιματηρές ισλαμιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Στις 11 Μαρτίου 2004, βόμβες είχαν εκραγεί σε αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 191 ανθρώπων. Την ευθύνη είχε αναλάβει μια οργάνωση της Αλ-Κάιντα.
Αυτή η τραυματική εμπειρία και ο μακροχρόνιος αγώνας της εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων των βάσκων αυτονομιστών της ETA, ώθησαν την Ισπανία να ενισχύσει τις υπηρεσίες πληροφοριών της και να εφαρμόσει μια πολιτική προληπτικών συλλήψεων υπόπτων για τζιχαντισμό.
Η Καταλονία είναι, μαζί με τη Μαδρίτη και τους ισπανικούς θυλάκους της Θέουτα και της Μελίγια στο Μαρόκο, ένας από τους τόπους στους οποίους συγκεντρώνονται ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass