ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ

"Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ε.Ε."

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2017 16:30

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
«Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε. Ενα παράθυρο ευκαιρίας έχει ανοίξει σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, και δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσιάζοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το όραμά του για την αναγέννηση της Ε.Ε..


Ακόμη, τόνισε ότι «είναι τώρα η ώρα να οικοδομήσουμε μία περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ισχυρή και περισσσότερο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025».
ΕΛΕΓΧΟΣ  ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προανήγγειλε τη θέσπιση ευρωπαϊκού πλαισίου ελέγχου των ξένων επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το μέτρο αυτό απαντά στις ανησυχίες για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη.
Ως προς τα ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα είπε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει σταδιακά να γίνει το ευρωπαϊκό ΔΝΤ και πως για αυτό το ζήτημα η Κομισιόν θα καταθέσει τις προτάσεις της τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, η Ευρωζώνη χρειάζεται τον δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της Ε.Ε. και θα πρέπει να έχει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και προέδρου στο Eurogroup. Ξεκαθάρισε ωστόσο τη θέση του ότι η Ευρωζώνη δεν χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο ούτε ξεχωριστό προϋπολογισμό.
ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ δήλωσε «σοκαρισμένος» από το σκάνδαλο της παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων από την αυτοκινητοβιομηχανία και διατύπωσε την απαίτηση για καθαρά αυτοκίνητα στο μέλλον.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση δήλωσε ότι η Ιταλία διασώζει την τιμή της Ευρώπης και την επαίνεσε για την επιμονή και τη γενναιοδωρία της, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Ε.Ε. θα εργαστεί από κοινού με τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δοθεί τέλος στις σκανδαλώδεις συνθήκες που επικρατούν για τους μετανάστες στη Λιβύη.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
Για το Brexit o πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι οι Βρετανοί σύντομα θα μετανιώσουν την απόφαση να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι και η Ε.Ε. λυπάται που αποχωρούν.
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΆΓΚΥΡΑ
Αναφορικά με τα ευρωτουρκικά έστειλε εκ νέου αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, επιμένοντας στη θέση του ότι απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θα τείνει πάντα το χέρι προς τον τουρκικό λαό, αλλά η Τουρκία φαίνεται ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποτυχία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass