ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Στοπ στο κάπνισμα στις παραλίες!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 17:14

ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Σε απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς παραλίες της χώρας, προχωρούν οι αρχές της Ταϊλάνδης, μετά την τεράστια ποσότητα τσιγάρων που βρέθηκαν σε αυτές.

Η Ταϊλάνδη είναι ένας δημοφιλής παραλιακός προορισμός, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει φέτος συνολικά 35 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών. Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σε μέχρι και 20 παραλίες στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Patong στα νότια του Πουκέτ, στην Pattaya και την Hua Hin στα νότια της πρωτεύουσας. Στην παραλία Patong μόνο, βρέθηκαν πάνω από 138.000 τσιγάρα τον περασμένο μήνα. «Τα τσιγάρα αποτελούν το 30% των αποβλήτων που βρέθηκαν» δήλωσε ο Jatuporn Buruspat  γενικός διευθυντής του τμήματος Θαλασσίων και Παράκτιων Πόρων. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να καπνίζουν καθόλου. Θα υπάρχουν χώροι για το κάπνισμα σε κάθε παραλία μακριά από τη θάλασσα», πρόσθεσε. Η μη συμμόρφωση με τον νέο κανονισμό θα οδηγεί σε πρόστιμο 100.000 μπατ (περίπου 3.000 δολαρίων) και μέγιστη φυλάκιση ενός έτους, σύμφωνα με το τμήμα. Η απαγόρευση στις 20 αυτές παραλίες θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστική περίοδο πριν μπορέσουν να εφαρμόσουν τον κανόνα απαγόρευσης και όλες οι άλλες παραλίες στην Ταϊλάνδη. Εικόνες από έναν τεράστιο σωρό με σκουπίδια σε μια παραλία στην Pattaya εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα οι τοπικοί αξιωματούχοι να καθαρίσουν άρον-άρον την παραλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass