ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ:

Δεν σας έχουμε ανάγκη

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 17:02

ΑΓΚΥΡΑ
Συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που την Πέμπτη εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουάσιγκτον και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ.

«Θα είμαι σαφής, ο άνθρωπος που το προκάλεσε όλο αυτό είναι πρέσβης εδώ. Είναι απαράδεκτο για της ΗΠΑ να θυσιάζουν ένα στρατηγικό εταίρο επειδή ένας πρέσβης δεν ξέρει τη θέση του» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Δεν σας χρειαζόμαστε». Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική και για τη «στήριξη» των ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές αλλά και την «υπόθαλψη του τρομοκράτη» Φετουλάχ Γκιουλέν. Μιλώντας σε περιφερειακούς κυβερνήτες στην Αγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θυσιάζει χρόνια φιλίας με την Τουρκία.
Το αμερικανικό CNN μεταδίδει ότι η ομιλία αυτή του Τούρκου προέδρου καταστρέφει κάθε ελπίδα για γρήγορη επίλυση της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή την έκδοση βίζα. Η τουρκική κυβέρνηση έκανε ακόμη πιο δύσκολη την γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον, καθώς συνέλαβε έναν εργαζόμενο της αμερικανικής πρεσβείας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ο Μετίν Τοπούζ, Τούρκος υπήκοος, είναι ο δεύτερος εργαζόμενος της αμερικανικής πρεσβείας που συλλαμβάνεται φέτος. Και οι δύο πλευρές έχουν «παγώσει» την έκδοση βίζα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass