ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Eπεσε η πρωτεύουσα των τζιχαντιστών Ράκα

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 15:01

ΔΑΜΑΣΚΟΣ
Η πόλη Ράκα, πρώην πρωτεύουσα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, έπεσε εξ ολοκλήρου χθες στα χέρια δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών.


Η πτώση της Ράκας, που ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συνιστά τεράστια υποχώρηση για την εξτρεμιστική οργάνωση που είδε το «χαλιφάτο» της να κατακρημνίζεται σχεδόν στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ έπειτα από πολλές επιθέσεις για την εκδίωξή της από περιοχές που κατέλαβε το 2014.
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράκα έλαβαν τέλος. Η πόλη έχει τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο» των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τάλαλ Σέλο, εκπρόσωπος αυτής της συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών που εισήλθε στις αρχές Ιουνίου στη βόρεια πόλη της εμπόλεμης χώρας.
«Όλα τελείωσαν στη Ράκα (...) Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εκτεταμένες επιχειρήσεις για την εξάλειψη ενδεχόμενων πυρήνων εν υπνώσει και την αποναρκοθέτηση της πόλης», πρόσθεσε.
Χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα νοσοκομείο και ένα δημοτικό στάδιο στο κέντρο της Ράκας, τα δύο τελευταία καταφύγια στα οποία είχαν περιχαρακωθεί δεκάδες ξένοι τζιχαντιστές.
ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΚΡΟΤΗΤΩΝ
Η Ράκα έγινε το σύμβολο των χειρότερων ακροτήτων που διέπραξε η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία σχεδίασε εκεί αιματηρές επιθέσεις οι οποίες έπληξαν πολλές χώρες, κυρίως στην Ευρώπη.
Τις τελευταίες ημέρες, χάρη σε μια συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι φυλών, οι τελευταίοι άμαχοι που είχαν εγκλωβιστεί εκεί μπόρεσαν να απομακρυνθούν και επιτράπηκε στους σύρους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν την πόλη, σύμφωνα με τις FDS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass