Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 16:42

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, όπως μετέδωσαν προχθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αίρεση «Οικογένεια Μάνσον» που είχε σχηματίσει τη δεκαετία του 60 ευθυνόταν για πολλές δολοφονίες που σημειώθηκαν σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες. Μεταξύ των θυμάτων, ήταν και η 26χρονη σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την αίρεση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του.
Η αίρεση αυτή ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1969, ο Μάνσον ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.
Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 26χρονη ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος, την οποία σκότωσαν με 16 μαχαιριές.
Το 1971 ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass