Αρκούδες και λύκοι στους δρόμους

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2015 8:48

 

ΤΙΦΛΙΔΑ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η τύχη πολλών άλλων αγνοείται μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην Τιφλίδα που κατέστρεψαν εν μέρει τον ζωολογικό κήπο, με αποτέλεσμα λιοντάρια, τίγρεις και ιπποπόταμοι να απελευθερωθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

Οι αρχές κάλεσαν χθες τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ η αναζήτηση των άγριων ζώων συνεχιζόταν τις πρώτες απογευματινές ώρες.

"Περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Τμπιλίσι Μζία Σαρασίντζε.

*Ο πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας Ηλίας Β', από την πλευρά του, εξήγησε τις πλημμύρες κάνοντας λόγο για θεϊκή τιμωρία.

"Όταν οι κομμουνιστές κατέλαβαν τη Γεωργία, (...) διέταξαν να λιώσουν όλες οι καμπάνες των εκκλησιών, πούλησαν το μέταλλο και ο ζωολογικός κήπος κατασκευάσθηκε με τα χρήματα αυτά", υποστήριξε στο κυριακάτικο κήρυγμά του.

"Ο ζωολογικός κήπος κατασκευάσθηκε με τα χρήματα αυτά, πάνω σ' αυτή την αμαρτία, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σ' αυτό το μέρος. Πρέπει να μεταφερθεί αλλού. Μια αμαρτία δεν μένει ποτέ χωρίς τιμωρία", πρόσθεσε ο πατριάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass