ΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ -68 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Ακραίο ψύχος στη Σιβηρία

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2018 15:15

ΜΟΣΧΑ
Με τα θερμόμετρα να δείχνουν -68 βαθμούς Κελσίου στη Γιακουτία και -56 βαθμούς Κελσίου στη λίμνη Βαϊκάλη, η Σιβηρία αντιμετωπίζει ένα δριμύ κύμα ψύχους, μερικές ώρες πριν από τα Θεοφάνεια με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο, θρησκευτική γιορτή κατά την οποία εκατομμύρια Ρώσοι βουτάνε στα παγωμένα νερά.


Στην περιφέρεια της Γιακουτίας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο υδράργυρος έπεσε στους 68 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, αφού είχε πέσει χθες στους -65 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 100 σχολεία. Στη Σιβηρία, κοντά στο Ιρκούτσκ, στην περιφέρεια της λίμνης Βαϊκάλης, οι κάτοικοι και οι τουρίστες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν σήμερα θερμοκρασίες κάτω από τους -56 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 30 βαθμούς λιγότερους απ’ ό,τι την Πέμπτη. Στην Ουλάν-Ουντέ, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας της Μπουργιατίας, ο υδράργυρος έπεσε στους -32 βαθμούς και αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει τις προσεχείς ημέρες.
Αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται ενώ οι ορθόδοξοι που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων πολλοί Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή βουτώντας σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη.
Η θερμοκρασία παραμένει πάντως ήπια στη Μόσχα (-7 βαθμοί Κελσίου) παρά μια χιονοθύελλα που προκάλεσε μεγάλα μποτιλιαρίσματα. Περισσότεροι από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τη δημαρχία, την οποία επικαλέσθηκε το πρακτορείο RIA Novosti.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass