ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ

Ο Ερντογάν απειλεί θεούς και δαίμονες

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 15:55

ΑΓΚΥΡΑ

Ένας Σύρος σκοτώθηκε και 32 Τούρκοι τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπληξε την Κυριακή την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι NTV επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης που βρίσκεται στην επαρχία Χατάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε, επίσης, σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι το Ρεϊχανλί επλήγη από ρουκέτα που προήλθε από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Η Τουρκία «θα συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα» προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ πάντως κάλεσαν τη σύμμαχό τους Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία στο έδαφος της οποίας εισήλθαν Τούρκοι στρατιώτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρήση σπρέι πιπεριού έκανε η τουρκική αστυνομία την Κυριακή προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει τους δρόμους στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη για να συμπαρασταθούν στους Κούρδους, ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον δώδεκα προσαγωγές στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας στην επαρχία Αφρίν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass