ΠΟΥΤΙΝ:

Δεν με ενδιαφέρει αν αναμίχθηκαν Ρώσοι στις εκλογές ΗΠΑ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 15:44

ΜΟΣΧΑ
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι "δεν τον ενδιαφέρει καθόλου" αν ρώσοι πολίτες αναμίχθηκαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, επιμένοντας στο γεγονός ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση με το Κρεμλίνο, σε συνέντευξή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

"Γιατί αποφασίσατε ότι οι ρωσικές αρχές, συμπεριλαμβάνοντας και εμένα, έδωσαν την άδεια να γίνει αυτό;" διερωτήθηκε ο Πούτιν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, κατά τη διάρκεια της οποίας επανειλημμένα υιοθέτησε μαχητική στάση.
Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ διεξάγει εκτενή έρευνα για να διαπιστώσει αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επωφελήθηκε από τη βοήθεια της Μόσχας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. "Αν είναι Ρώσοι, και λοιπόν;", είπε ο Πούτιν για τους ισχυρισμούς αυτούς.
"Υπάρχουν 146 εκατομμύρια Ρώσοι. Και λοιπόν; Δεν με νοιάζει, ουδόλως με ενδιαφέρει (...) Δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους".
Η ρωσική εκστρατεία αποσταθεροποίησης, που χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια δολάρια, φέρεται να είχε αρχίσει από το 2014, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το έγγραφο αυτό που συνέταξε ο εισαγγελέας Μάλερ έχει 37 σελίδες, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει δει επί του παρόντος ένα τεκμήριο που να αποδεικνύει ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass