ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ

Ξαναέθαψαν τα λείψανα του Νταλί

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 15:17

ΜΑΔΡΙΤΗ
Στο μουσείο Φιγκέρας στην Ισπανία αναπαύονται από το βράδυ της Πέμπτης τα λείψανα του μεγάλου Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, τα οποία είχαν εκταφεί στα τέλη του περασμένου Ιουλίου για ένα τεστ DNA, έπειτα από μία αίτηση αναγνώρισης πατρότητας που είχε υποβάλει μία γυναίκα, ανακοίνωσε το Ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του καλλιτέχνη.


Η διαδικασία αποκατάστασης των λειψάνων ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τρόπο ώστε να «διατηρηθεί η ιδιωτικότητα και η μνήμη του μεγάλου ζωγράφου», όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα. Παρόντες στη διαδικασία ήταν ένας συμβολαιογράφος και ένας ιατροδικαστής.
Το λείψανο του Νταλί είχε εκταφεί τον περασμένο Ιούλιο ώστε να ληφθούν δείγματα και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα αποδείκνυαν εάν ήταν ή όχι ο πατέρας της Πιλάρ Αμπελ, μιας χαρτορίχτρας από την Χιρώνα η οποία διαβεβαίωνε ότι ήταν ο καρπός της σχέσης του ζωγράφου με τη μητέρα της, διαβεβαιώνοντας ότι είχε στην κατοχή της πειστικά στοιχεία.
Οι ειδικοί χρειάσθηκε να σηκώσουν μία πλάκα βάρους ενός τόνου που προστάτευε το ξύλινο φέρετρο του καλλιτέχνη, προκειμένου να πάρουν δείγματα από δύο μακριά οστά, από τα μαλλιά και τα νύχια τα οποία στη συνέχεια ανέλυσαν στο Ινστιτούτο Τοξικολογίας στη Μαδρίτη. Τα νέα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα για την Πιλάρ, καθώς η ανάλυση «αποκλείει το ενδεχόμενο ο Νταλί να είναι ο βιολογικός πατέρας της Μαρία Πιλάρ Αμπελ Μαρτίνεθ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass