ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ :

Η Τουρκία θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 18:30

ΑΓΚΥΡΑ
Να εντείνει τη ρητορική του εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και των αντιπάλων του επιλέγει ο Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει και των πρόωρων εκλογών που έχει ανακοινώσει για τις 24 Ιουνίου, επιχειρώντας να κεντρίσει το εθνικιστικό αίσθημα των ψηφοφόρων του, ενώ την ίδια στιγμή κάνει λόγο για περίεργα σενάρια αναφερόμενος στις κινήσεις της αντιπολίτευσης.


Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Tούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ότι η Άγκυρα από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσει τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.
Ο Tούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη, ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.
* Όσον αφορά την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Tούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, την αποδέχτηκε το Καλό Κόμμα.
Όπως είπε παρατήρησε τη Δευτέρα ότι οι 15 βουλευτές δεν κάθισαν στα έδρανα του Καλού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. «Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας», χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Διερωτήθηκε, επίσης, γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.
* Οι εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν υποχρεώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε εντατικές διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση συμμαχιών. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass