ΤΟΡΟΝΤΟ:

Κατηγορίες για 10 φόνους εκ προμελέτης στον δράστη της επίθεσης

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 18:46

ΤΟΡΟΝΤΟ
Κατηγορίες για δέκα φόνους εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν σε βάρος του οδηγού του λευκού βαν που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο Τορόντο, όσοι ακριβώς και οι θάνατοι τους οποίους προκάλεσε με την επίθεση που διέπραξε στην καναδική πόλη.


Ο Άλεκ Μινάσιαν, που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με ξυρισμένο το κεφάλι του, αντιμετωπίζει επίσης 13 κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσοι και οι σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.
Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε από τους Καναδούς «να μην ζουν μέσα στον φόβο», ενώ πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Κεμπέκ.
«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε μέσα στον φόβο, μέσα στην αβεβαιότητα» στην καθημερινή ζωή, «όταν περπατάμε στις πόλεις μας» δήλωσε ο Τζάστιν Τριντό πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Οτάβα.
«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα έχουν σοκαριστεί και λυπηθεί γι’ αυτή την παράλογη επίθεση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «οφείλουμε να παραμείνουμε μια χώρα ανοιχτή, ελεύθερη και σίγουρη για τις αξίες της και θα συνεχίσουμε να είμαστε».
Ο Τζάστιν Τριντό κάλεσε τους υπευθύνους «να σκεφτούν τις συνθήκες που αλλάζουν στον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass