ΤΟΥΡΚΙΑ:

Και επίσημα υποψήφιος ο Ερντογάν

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 17:17

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορίσθηκε επισήμως χθες από το κόμμα του υποψήφιος για να επανεκλεγεί στις πρόωρες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Οι 316 βουλευτές του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο έχει συνιδρύσει και διευθύνει ο Ερντογάν, τάχθηκαν στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης υπέρ της υποψηφιότητας του αρχηγού του τουρκικού κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Ορίζουμε υποψήφιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον προστάτη των καταπιεσμένων», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Η υποψηφιόηττα του Ερντογάν θα κατατεθεί επισήμως στις εκλογικές αρχές σήμερα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην εξουσία από το 2003, πρώτα ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια, από το 2014, ως αρχηγός του κράτους, ο Ερντογάν θα διεκδικήσει στις 24 Ιουνίου μια νέα προεδρική θητεία με ενισχυμένες εξουσίες, βάσει μιας συνταγματικής αναθεώρησης που υιοθετήθηκε πέρυσι με δημοψήφισμα.

Ο Ερντογάν θα αντιμετωπίσει κυρίως την υποψήφια ενός νέου σχηματισμού της δεξιάς, του Iyi parti (το Καλό κόμμα), την Μεράλ Ακσενέρ, καθώς και τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιό του.

Στο πλαίσιο μιας εκλογικής συμμαχίας που συνήφθη ανάμεσα στο AKP και το υπερεθνικιστικό κόμμα MHP, ο Ερντογάν θα είναι ο μοναδικός προεδρικός υποψήφιος αυτών των δύο σχηματισμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass