ΓΕΡΜΑΝΙΑ:

Αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 16:14

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Γερμανία πάτησε... γκάζι στα ηλεκτρικά και έβαλε πλώρη να ξεπεράσει τη Νορβηγία στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δείχνοντας τις διαθέσεις της για αύξηση του μεριδίου των πωλήσεων στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ηδη το πρώτο τρίμηνο η Γερμανία πούλησε 9.127 οχήματα καταγράφοντας αύξηση 80,2% με την Νορβηγία να κατέχει την πρώτη θέση με 9.694 οχήματα και 38,6% αύξηση. Αλλωστε η Νορβηγία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα. Τα μοντέλα που τους επόμενους μήνες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι το μοντέλο S της Tesla, το Leaf Nissan, καθώς και plug-in υβρίδια όπως η BMW 2-series Active Tourer. Προς αυτόν τον τομέα η VW, η Daimler και η BMW ανακατασκευάζουν τις γραμμές συναρμολόγησης στα εργοστάσια κατασκευής ώστε να ανταποκριθούν στους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το σίγουρο είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο diesel και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αλλάξει τα πλάνα τους. Μέσα στα επόμενα χρόνια οι συσχετίσεις θα αλλάξουν και η πρόκληση για πολλούς σήμερα θα γίνει πρόταση για "καθαρές" και φθηνότερες μετακινήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass