ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Το στρατιωτικό άρμα του Τουταγχαμών

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 16:24

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Στρατιωτικό άρμα το οποίο ανήκε στον φαραώ της Αιγύπτου Τουταγχαμών, μεταφέρθηκε σε μουσείο κοντά στις Πυραμίδες, σε μία προσπάθεια των Αρχών του Καΐρου να αυξήσουν την τουριστική κίνηση.

Το άρμα είναι κατασκευασμένο από λιβανέζικο ξύλο και δέρματα ζώων και μέχρι τώρα ήταν ένα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου του Καΐρου, όπου είχε βρει στέγη από το 1987.

Η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων αποφάσισε όμως να μετακινηθούν στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου όλα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στις ανασκαφές του τάφου του στο Λούξορ το 1922. 

Όπως είπε ο επικεφαλής του μουσείου, Tarek Sayed Tawfik, στο τάφο του Τουταγχαμών βρέθηκαν συνολικά έξι άρματα. Ορισμένα χρησιμοποιούνταν σε τελετές, άλλα για κυνήγι.

Το υπό εξέταση άρμα ήταν το ελαφρύτερο και ταχύτερο όλων και χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο. «Για πρώτη φορά, θα εκτίθενται όλα μαζί στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο», σημείωσε ο ίδιος.

Ο βασιλιάς Τουτ, όπως έμεινε γνωστός στην ιστορία, ηγούνταν για δέκα χρόνια, πριν πεθάνει σε ηλικία 19 ετών, γύρω στο 1324 π.Χ.

Με «όχημα» το στρατιωτικό άρμα η Αίγυπτος, που στηρίζει πολλά από τα έσοδα της στον τουρισμό, θα επιχειρήσει να αναπτερώσει την οικονομία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass