ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

Το Βατικανό αναγνώρισε το Κράτος της Παλαιστίνης

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 8:10

 

 


ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Την πρώτη, ιστορική συνθήκη με το «Κράτος της Παλαιστίνης» υπέγραψε η Αγία Έδρα καλώντας σε «γενναίες αποφάσεις» για τον τερματισμό της ισραηλο-παλαιστινιακής διαμάχης με την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών.
Το Ισραήλ έχει ήδη χαρακτηρίσει απογοητευτική τη συμφωνία Βατικανού-Παλαιστινίων που συνήφθη τον περασμένο μήνα επί της συνθήκης, η οποία αφορά τις δραστηριότητες της Καθολικής Εκκλησίας στις περιοχές που ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή.
Η συμφωνία υπεγράφη χθες στο Ανάκτορο του Βατικανού από τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, τον βρετανό ιερωμένο Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ, και τον παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.
Παρότι το Βατικανό αναφέρεται στο «Κράτος της Παλαιστίνης» από τις αρχές του 2013, έπειτα από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι Παλαιστίνιοι θεωρούν την υπογραφή αυτή αντίστοιχη μιας «ντε φάκτο» αναγνώρισης του κράτους τους, γεγονός που οργίζει το Ισραήλ.
Η σύνταξη και επεξεργασία του κειμένου έγινε από διμερή επιτροπή, διήρκησε 15 χρόνια και βασίστηκε σε συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2000 μεταξύ του Βατικανού και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass