Ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Εφτασαν και οι δυο στη Σιγκαπούρη και συζητούν για τα πυρηνικά

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 16:25

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Στη Σιγκαπούρη έφτασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την ιστορική διάσκεψη με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σχετικά με το μέλλον του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγιάνγκ.

Το Air Force One προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Paya Lebar, ενώ είχε προηγηθεί κατά μερικές ώρες, η άφιξη του Κιμ που φορούσε ένα παραδοσιακό μαύρο κοστούμι “Μάο” και ήταν κουρεμένος με το χαρακτηριστικό του κούρεμα.

Εκτός του υπουργού των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον πρόεδρο Τραμπ συνοδεύει κι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ υποδέχθηκε νωρίτερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης κι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Σιγκαπούρη, για την διεξαγωγή της ιστορικής διάσκεψης.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Korea Herald” ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ “προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας”.

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

Επίσης, μία ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, που είναι επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε στην Σιγκαπούρη.

Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass