Πιο κοντά ΗΠΑ και Ρωσία

ΤΡΑΜΠ: ΑΛΛΑΞΕ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ - ΠΟΥΤΙΝ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 15:13
«Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, είπε ο Ρώσος πρόεδρος ενώ ο χαρακτηρισμός «ανταγωνιστής» για τον Πούτιν, είναι κομπλιμέντο, δήλωσε ο Αμερικανός «Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, είπε ο Ρώσος πρόεδρος ενώ ο χαρακτηρισμός «ανταγωνιστής» για τον Πούτιν, είναι κομπλιμέντο, δήλωσε ο Αμερικανός

ΕΛΣΙΝΚΙ
Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις αντήλλαξαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι Πούτιν και Τραμπ στο Ελσίνκι.
Οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση για πάνω από δύο ώρες, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας. Στο τέλος, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνάντησής τους.


«Οι συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ειλικρινείς, χρήσιμες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι.
Οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας γι’ αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι γι’ αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει.
Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία και τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, σημείωσε ο ίδιος.

ΤΡΑΜΠ: Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη συνάντηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή άλλαξε τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας.
«Η διπλωματία είναι προτιμότερη από τη σύγκρουση. Οι διαφωνίες μας είναι γνωστές, τις συζητήσαμε επί μακρόν σήμερα. Θα λύσουμε πολλά από τα προβλήματα και θα βρούμε τρόπους συνεργασίας για το κοινό συμφέρον. Εχουμε δει ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν η διπλωματία μένει στο τραπέζι και ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας. Ακόμη και στον Ψυχρό Πόλεμο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία διατήρησαν έναν ισχυρό διάλογο. Η σχέση μας όμως ποτέ δεν ήταν χειρότερη από σήμερα. Αλλά αυτό άλλαξε, πριν από περίπου τέσσερις ώρες. Το πιστεύω πραγματικά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Εθεσα το θέμα παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Μου είπε πως έχει σταθερές ιδέες πάνω σε αυτό το θέμα. Το ίδιο έχει για και για τις δοκιμές πυρηνικών όπλων. Από σήμερα πιστεύω πως ο Πούτιν θα βοηθήσει για την επίλυση του ζητήματος. Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε την επικοινωνία, κυρίως των υπηρεσιών ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», κατέληξε ο Τραμπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass