Αντίποινα Κίνας κατά ΗΠΑ

ΔΑΣΜΟΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 60 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 16:15

ΠΕΚΙΝΟ

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Κίνα ανακοίνωσε χθες ότι επιβάλλει νέους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τους επιπρόσθετους δασμούς που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον.

Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο θα επιβάλει δασμούς ύψους 5-10% σε συνολικά 5.200 προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει το Reuters.

Το μέτρο αυτό έχει σκοπό «να υπερασπιστεί τις ελεύθερες συναλλαγές και τις πολυμερείς ανταλλαγές και να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα» της Κίνας, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν επιπλέον δασμοί, σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταποδώσει.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

«Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το ύψος των τελωνειακών δασμών, η Κίνα θα απαντήσει αναλόγως» προειδοποίησε το Πεκίνο.

Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας άφησε να εννοηθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο πρόβλημα: αυτή η νέα ομοβροντία μέτρων «εντείνει την αβεβαιότητα», είπε ο Γκενγκ Σουάνγκ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να διεξάγονται «στη βάση της ισότητας και της καλής πίστης».

«Όμως αυτό που μόλις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ δεν μαρτυρά καμία ειλικρίνεια, καμία καλοπιστία», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτους» τους νέους δασμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί από το Πεκίνο να μειώσει το αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα με τις ΗΠΑ ανοίγοντας την αγορά του στα αμερικανικά προϊόντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass