OΣΜΠΟΡΝ:

Η Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:11

 

 

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζ. Όσμπορν, σημειώνει μιλώντας στο BBC, ότι η χώρα του έχει μελετήσει όλα τα σενάρια σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ και έχει προβλέψει κάποιες από τις πιθανές επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία.

Επισήμανε πως: "Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η ελληνική κατάσταση θα έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία, το οποίο έχει αντίκτυπο και σε εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοσία σε αυτές τις εξελίξεις".

Συμπλήρωσε, βέβαια, πως "ό,τι και αν αποφασίσει η Ελλάδα, η Βρετανία έχει προετοιμαστεί".

Είναι χαρακτηριστικό πως η Bank of England (ΒΟΕ), προειδοποίησε την περασμένη Τετάρτη ότι το outlook της οικονομικής σταθερότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει επιδεινωθεί καθώς η ελληνική κρίση εντείνεται.

Ο διοικητής της ΒΟΕ, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι η άμεση έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην  Ελλάδα, είναι ελάχιστος, όμως υπάρχουν ανησυχίες για selloff στις χρηματαγορές που θα προκληθεί από την ελληνική κρίση ή για ένα γενικότερο πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο διοικητής της ΒΟΕ ανακοίνωσε ότι εργάζεται με το βρετανικό ΥΠΟΙΚ και με άλλες αρχές στην Ευρώπη, πάνω σε πλάνα ανάσχεσης της μετάδοσης της κρίσης και την θωράκιση της οικονομίας. Ήδη ρυθμιστικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, καθώς και οι περίπου 40.000 Βρετανοί υπήκοοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην χώρα, αποτελούν ακόμη μια έννοια τους αξιωματούχους.

Είναι ενδεικτικό ότι το βρετανικό ΥΠΕΞ επικαιροποίησε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι οι τραπεζικές υπηρεσίας της χώρας πιθανώς να γίνουν περιορισμένες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και προέτρεψε τους Βρετανούς επισκέπτες στη χώρα να έχουν μαζί τους ευρώ σε μετρητά.

Ο κ. Όσμπορν έκανε γνωστό ότι έχει προσφερθεί βοήθεια στους Βρετανούς συνταξιούχους που ζούνε στην Ελλάδα, ώστε να μετατρέψουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για την περίπτωση που ανησυχούν ότι τα επιβληθέντα από την κυβέρνηση στην Αθήνα capital controls, θα αποτελέσουν πρόβλημα για τη λήψη των συντάξεων τους. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass