ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ:ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

Αξιόπιστες προτάσεις, δεν υπάρχει πολύς χρόνος

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2015 8:14

 

 

ΠΑΡΙΣΙ

Συνάντηση με θέμα την Ελλάδα είχαν χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Ολάντ και η καγκελάριος Μέρκελ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι την Τρίτη -στη Σύνοδο Κορυφής- πρέπει να υποβάλει αξιόπιστες προτάσεις, καθώς δεν απομένει πολύς χρόνος".

Η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι "αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος", σημειώνοντας ότι προέχει η διαχείριση αυτή της απόφασης.

"Πρέπει να δούμε πώς το βλέπουν οι άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης το αποτέλεσμα", είπε, για να σημειώσει ότι "η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή", καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι "ο χρόνος πιέζει" και πως "θέλουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στο τραπέζι".

"Από τη μια μεριά είναι η αλληλεγγύη, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία πρόταση στις διαπραγματεύσεις. Η Ευρώπη είναι ακέραια όταν η κάθε χώρα αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη η κοινή υπευθυνότητα όπως και η κοινή αλληλεγγύη", συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ολάντ, από την πλευρά του, τόνισε ότι "σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ακούσαμε το μήνυμα όλων των δημοκρατικών κομμάτων της Ελλάδας που συναντήθηκαν σήμερα. Επιβεβαιώνουμε την επιθυμία μας να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.  Εναπόκειται στην κυβέρνηση Τσίπρα να κάνει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις".

Και πρόσθεσε: "Έχουμε συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής και οι αρχηγοί θα καθορίσουν τη θέση τους επί των ελληνικών προτάσεων. Επισημαίνω ότι δεν απομένει χρόνος. Η Ευρώπη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, είναι ένα σύνολο που εδράζεται σε αξίες και αρχές".

"Η αλληλεγγύη βρίσκεται παντού στην Ευρώπη. ένα σύνολο βασισμένο σε αξίες, είναι μία παγκόσμια ιδέα, βασισμένη στην ελευθερία και το σεβασμό. Υπάρχει αλληλεγγύη που είναι παντού στην Ευρώπη, αλλά υπάρχει και η ευθύνη. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass