Ενωτική Αριστερά : Να αναλάβει η Γερμανία τις ιστορικές ευθύνες της

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 8:27

 

«Έφθασε πια η χρονική στιγμή να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες έναντι των άλλων λαών της Ευρώπης. Καλώ του συναδέλφους μου και κυρίως τους Γερμανούς να αφήσουμε κατά μέρος την καυχησιολογία και την έπαρση» δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου η επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς Γκαμπριέλ Ζίμερ κατά τη συζήτηση για την Ελλάδα.

Με σκληρή κριτική τόσο ενάντια στον Χριστιανοδημοκράτη συνάδελφό της Μάρτιν Βέμπερ, όσο και κατά της Γερμανίας γενικότερα, η Ζίμερ δήλωσε:

«Δεν είναι σωστό νομίζω, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που παίζεται η ζωή ανθρώπων και που μια συμφωνία θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι την Κυριακή, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται για να προβάλουμε τις θεατρικές μας ικανότητες» δήλωσε.

«Απευθύνομαι σε εσάς κύριε Βέμπερ, για να σας πω ότι το να δείχνει κανείς με αυτόν τον γερμανικό τρόπο ότι μπορεί να υψώνει επιτακτικά το δάκτυλο, αυτό είναι λάθος, αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Δεν είμαστε σε βαυαρική μπιραρία, εδώ είμαστε στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γκαμπριέλ Ζίμερ τον κάλεσε να διατηρήσει και για τις επόμενες μέρες το συγκρατημένο και θετικό ύφος που είχε σήμερα στην Ολομέλεια. «Δεν χρειαζόμαστε συνεχώς να αυξάνεται η πίεση λες και την περασμένη Κυριακή να μην υπήρξε καμία απόφαση. Σαν οι άνθρωποι να μην είπαν 'φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε ».

«Οι Ελληνες είπαν επίσης, ότι επιμένουν, ότι θέλουν να μείνουν στην ΕΕ. Σας παρακαλώ κύριε Τούσκ, αυτοί που είναι ακραίοι, που είναι σκληροί, οι της σκληρής γραμμής σε επίπεδο πιστωτών, αποσύρετέ τους. Δεν βοηθάει να προβάλλει κανείς τις δικές του ιδεοληψίες για να επιβάλλει μέτρα σε ένα κράτος» συνέχισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass