Mη μας ζορίζετε, μη μας στριμώχνετε...

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 15:27

ΑΓΚΥΡΑ
Νέες απειλές εξαπέλυσε προς Ελλάδα και Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Παρίσι.
Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ουσιαστικά τις θέσεις του για την Ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
«Λέμε στους φίλους μας (Έλληνες, Κύπριους, Αμερικανούς) τα απαραίτητα λόγια, μη μας ζορίζετε, μη μας στριμώχνετε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα συμφέροντα της χώρας του σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.


«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την ExxonMobil των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”. Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια», είπε στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως για τη δουλειά αυτή η Τουρκία θα έχει δύο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών.
Εξήγησε πως από τα γεωτρύπανα της Τουρκίας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα.
«Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε ‘’μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε’’», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.
ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ
Εξ άλλου έντονη ήταν η αντοδράση του  πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, σύμφωνα με το sigmalive, στο άκουσμα της είδησης για ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
«Είμαι 75 χρονών, αλλά μπορώ ακόμη να πάρω το όπλο μου και να βγω επάνω», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Halk TV, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει την απόφαση για τα 12 μίλια, θα κάνει το δεύτερο λάθος στην ιστορία της. Αν η Ελλάδα κάνει το λάθος βήμα, θα βρει απέναντί της 80 εκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass