ΚΡΙΜΑΙΑ:

Ρώσικα πυρά κατά σκαφών της Ουκρανίας

Δημοσίευση: 26 Νοε 2018 15:26

ΚΙΕΒΟ

Στο «ζενίθ» βρίσκεται από χθες το βράδυ η ένταση στην περιοχή του Κερτς της Κριμαίας, καθώς άνοιξαν πυρ οι ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών σκαφών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα τρία ουκρανικά σκάφη βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης πάση θυσία αλλά το ρωσικό Ναυτικό τους είχε αποκλείσει στην περιοχή επιδίδοντας τελεσίγραφο για την αποχώρησή τους, με την προειδοποίηση ότι θα ανοίξουν πυρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ουκρανικά ΜΜΕ οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει ενισχύσεις και διάσωσης στο στενό Kerch μετά τις συγκρούσεις με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έχει συγκαλέσει εκτάκτως υπουργικό πολεμικό συμβούλιο.

Βίντεο από το «θερμό επεισόδιο» έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά ΜΜΕ, στο οποίο διακρίνεται καθαρά το ρωσικό σκάφος του λιμενικού και τα τρία ουκρανικά πολεμικά:

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, ένας Ουκρανός φέρεται ότι έχει χάσει τη ζωή του κατά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων ωστόσο το Reuters μιλά για έναν τραυματία.

Αλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες απώλειες.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, το Ουκρανικό Ναυτικό ανακοίνωσε, επίσης, ότι ένα από τα σκάφη του επλήγη από τα πυρά και έχασε την ισχύ στις μηχανές του. Οι ουκρανικές Αρχές επισημαίνουν ότι τα τρία σκάφη δεν παραβίαζαν κανένα διεθνή κανονισμό επιχειρώντας να κινηθούν από την Οδησσό στη Μαριούπολη. 

Τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα τρία πολεμικά σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, το Twitter στην Ουκρανία έχει πάρει «φωτιά», με αναφορές όπως «η Ρωσία μάς κήρυξε τον πόλεμο».

Λίγο πριν τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστό ότι η Ρωσία «σήκωσε» πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-25 για να περιπολούν τον πορθμό του Κερτς.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας έχει «πέσει». Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν έπαψε να λειτουργεί λόγω αυξημένου όγκου επισκεπτών ή αν πρόκειται για κυβερνο-επίθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass