ΑΛΑΣΚΑ

«Χάος» μετά τα 7 Ρίχτερ

Σεισμός 6,5 ρίχτερ και στην Ινδονησία

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2018 15:12

ΑΝΚΟΡΑΤΖ
Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών που έπληξε το Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, με τους ντόπιους να μιλούν για μια κατάσταση χάους. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13χλμ βόρεια του Άνκορατζ, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων. Στην περιοχή συνεχίζεται έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα και υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Έγιναν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι αρχές ελέγχουν την ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης.

Επίσης ζημιές έχουν υποστεί αρκετοί δρόμοι, καθώς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες και επικίνδυνες ρωγμές και λακκούβες. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη του Αγίου Φραγκίσκου, της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, που μίλησε στο ΑΜΠΕ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στα μέλη της κοινότητας. Στον ναό σημειώθηκαν καταστροφές. Ζημιές επίσης διαπιστώθηκαν στο παρακείμενο κτίριο που χρησιμοποιείται για τα γραφεία της κοινότητας και ως εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης έπεσαν βιβλία από τα ράφια και σοφάδες. Περίπου 100 ελληνορθόδοξες οικογένειες ανήκουν στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως, η οποία ιδρύθηκε το 1953 και ο πρώτος ναός χτίστηκε το 1958. Η σημερινή εκκλησία και το κοινοτικό κέντρο άρχισαν να χτίζονται το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2014.
ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Εν τω μεταξύ σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έγινε χθες  στα ανοιχτά των Νησιών Τανιμπάρ στην Ινδονησία, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 279 χιλιομέτρων δυτικά του Σαουμλάκι στα Νησιά Τανιμπάρ, ενώ δεν υπάρχουν αρχικές αναφορές για καταστροφές ή τραυματισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass