ΗΠΑ

Ο Μικ Μαλβέινι προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 15:46

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της διεύθυνσης διαχείρισης και προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, ο Μικ Μαλβέινι, θα αναλάβει υπηρεσιακός προσωπάρχης της αμερικανικής προεδρίας, μετά την απόφαση του Κρις Κρίστι, του πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας Νιου Τζέρσι, να αποσυρθεί από τον κατάλογο των υποψηφίων για τον ρόλο αυτό.


Ο Μαλβέινι, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα διαδεχθεί προσωρινά τουλάχιστον τον στρατηγό των Πεζοναυτών εν αποστρατεία Τζον Κέλι, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του Ιανουαρίου.
«Ο Μικ έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όσο είναι στην κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο Τραμπ ανακοινώνοντας τον διορισμό μέσω Twitter. «Αδημονώ να συνεργαστώ μαζί του στο νέο του αξίωμα», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση του Κρίστι σημαίνει ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου, ο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για ζητήματα εμπορίου (USTR), όπως και ο Μαλβέινι, είναι πλέον οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναλάβουν τον ρόλο αυτό πιο μακροπρόθεσμα.
Πριν ενταχθεί στην κυβέρνηση Τραμπ ο Μαλβέινι ήταν γνωστό μέλος του Freedom Caucus, μιας ισχυρής φράξιας των πιο συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass