ΓΑΛΛΙΑ

Ξανά χημικά σε «κίτρινα γιλέκα»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 17:51

ΠΑΡΙΣΙ
Νέος γύρος επεισοδίων με χημικά προς τους διαδηλωτές, στην κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Η έναρξη της «πέμπτης πράξης» των διαδηλώσεων, γίνεται στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο και του «πακέτου» που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 60 προσαγωγές. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, χαρακτήρισε την κινητοποίηση «μικρότερη σε μέγεθος» και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή».


Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και περισσότερες ενισχύσεις έχουν σταλεί στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις για την αστυνόμευση είναι παρόμοιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας, με εκτεταμένες έρευνες σε πρόσωπα και αυτοκίνητα ενόψει των διαμαρτυριών και κινητές μονάδες της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επεισοδίων.
Τουριστικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου του Λούβρου και του Πύργου του Άιφελ, σχεδιάζουν να ανοίξουν τις πύλες τους αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ το προηγούμενο Σάββατο είχαν μείνει κλειστά.
ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ
Στα Ηλύσια Πεδία έκανε νωρίτερα την εμφάνισή της μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία, το Μέγαρο Ηλυσίων.
Αναλυτές αναμένουν να δουν τι αντίκτυπο θα έχει η επίθεση στη συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση, όπως και το πακέτο των παραχωρήσεων που έκανε την περασμένη Δευτέρα στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» ο Μακρόν, στο οποίο περιέλαβε αύξηση του κατώτατου μισθού και φοροαπαλλαγές για υπερωρίες για ορισμένους συνταξιούχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass