Σε επιφυλακή για διαδηλώσεις «κίτρινων γιλέκων»

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 16:01

ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει «επαρκείς δυνάμεις ασφαλείας» για να αντιμετωπίσει την ερχόμενη Παρασκευή διαδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά με έμπνευση από τα γαλλικά «κίτρινα γιλέκα», ενώ διευκρίνισε ότι αναμένει ογκώδεις κινητοποιήσεις.


«Η αστυνομία καλεί όλους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό προς τον νόμο» τονίζεται στο δελτίο Tύπου της αστυνομίας.
«Δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα ή θα σημειωθούν ταραχές, όμως αναμένουμε μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Tύπου της πορτογαλικής αστυνομίας Αλεσάντρε Κούιμπρα. Ο αξιωματικός είπε επίσης ότι οι αρχές βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων στη Λισαβόνα, στο Πόρτο και στην Μπράγκα.
Η αστυνομία προέβη στις παραπάνω δηλώσεις έπειτα από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αφορούσαν το κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από χρήστες του Διαδικτύου, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γαλλικών «κίτρινων γιλέκων».
Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η μείωση των φόρων, η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών των καυσίμων και η βελτίωση των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass