Συναγερμός λόγω εισβολής... φωκιών

ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 18:30

ΟΤΤΑΒΑ
Το χωριό του Ρόντικτον-Μπάιντ Αρμ ζήτησε τη βοήθεια της ακτοφυλακής του Καναδά, μπροστά στην εισβολή περίπου 40 φωκιών, οι οποίες αδυνατώντας να επιστρέψουν στον Ατλαντικό Ωκεανό, περιπλανιούνται στους δρόμους και τους κήπους της μικρής κοινότητας στο βόρειο τμήμα της νήσου Νέα Γη.


Το δημοτικό συμβούλιο του χωριού συγκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης για να συζητήσει την κατάσταση, η οποία διαρκεί αρκετές ημέρες, και αποφάσισε επίσημα να ζητήσει από την ακτοφυλακή να απομακρύνει τα θαλάσσια θηλαστικά. «Μας είπαν να αφήσουμε τη φύση να ακολουθήσει τον δρόμο της, όμως αυτό διαρκεί σχεδόν μία εβδομάδα», δήλωσε η πρόεδρος του χωριού Σέιλα Φιτζέραλντ, στην τοπική εφημερίδα The Northern Pen. «Εάν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο τους, θα το είχαν ήδη κάνει!». Στο βόρειο άκρο της Νέας Γης, το χωριό Ρόντικτον-Μπάιντ Αρμ βρίσκεται στον άξονα των μεταναστεύσεων των φωκιών, οι οποίες, τον χειμώνα εγκαταλείπουν την Αρκτική και τη Γροιλανδία, για να διαμείνουν στις ακτές της Νέας Γης και του κόλπου Σεντ Λόρεντ νοτιότερα. Ωστόσο, σύμφωνα με βιολόγους που μίλησαν σε καναδικά ΜΜΕ, σε αυτήν την περίπτωση οι περίπου 40 φώκιες δείχνουν να έχουν αποπροσανατολιστεί και δεν μπορούν να επιστρέψουν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass